Sestdien, 17. augustā Ventspils Piedzīvojumu parkā notiks Latvijas čempionāts petankā sieviešu dubultspēlēs.
Latvijas čempionātam ir pieteiktas 11 komandas ar spēlētājiem no pieciem klubiem. Ventspils kērlinga klubs tiks pārstāvēts ar trīs komandām – uz starta izies Silva Vensberga un Aija Rudzīte, Agita Puriņa un Inga Apmane, Kristīne Vilka un Gunta Millere, bet Eva Martinsone startēs kopā ar sporta kluba «Kangars» spēlētāju Jekaterinu Soiku.
Sestdien Ventspilī startēs gandrīz visas šajā sezonā labākās Latvijas petankistes, un likme ir ne tikai Latvijas čempionu tituls – uzvarētājam būs arī tiesības pārstāvēt Latviju nākamā gada Pasaules čempionātā dubultspēlēs, vienspēlēs un jauktajās dubultspēlēs.
Sākotnēji dalībnieces aizvadīs četras spēles pēc Šveices sistēmas, pēc kuru rezultātiem astoņi labākie pāri izslēgšanas spēlēs cīnīsies par medaļām, bet pārējās par labākām vietām čempionātā un sezonas reitinga punktiem.
Ventspils Piedzīvojumu parka petankas laukumos sacensības sestdien notiks laikā no plkst.10.00 līdz aptuveni plkst. 18.00.
Latvijas čempionātu petankā organizē Latvijas petanka federācija, tā posmu norisi Ventspilī nodrošina Ventspils kērlinga klubs, ar Ventspils Piedzīvojumu parka atbalstu. Ar Latvijas čempionāta petankā visiem rezultātiem var iepazīties LPSF interneta mājaslapā www.petanque.lv.

Ventspils kērlinga klubs
Turpmākai informācijai:
Inga Apmane,
Ventspils kērlinga kluba prezidente
26556087