Eiropas čempionāts vīriešiem petankā tripletiem 2017. gada septembrī notika nelielā Normandijas pilsētiņā Saint Pierre Les Elbeuf. Neskatoties uz šīs apdzīvotās vietas izmēriem, pilsētā atrodas liela petanka halle Espace Henri Salvador ar vairāk kā 50 laukumiem.
Šajā čempionātā piedalījās 36 valstu petanka komandas. Latviju pārstāvēja SK BOULE kluba komanda, kuras starts šajā pasākumā bija vājš. Kopumā izcīnītas 2 uzvaras 7 spēlēs, kas deva 32. vietu. Acīmredzot nepārliecinošā spēle vismaz daļēji saistīta ar pavadīto pirms spēļu nakti lidostā. Jāsaka, ka mūsu kaimiņi lietuvieši palika 33.vietā, jo arī viņi kopā ar mums ”baudīja” negulēto nakti. Igaunijas trijnieks ieņēma augsto 8. vietu.
Dāvids Lindbergs piedalījās precizitātes sitienos (TIR), kur ar 17 punktiem ieņēma 28. vietu. Uzvarēja pazīstamais franču spēlētājs Dylan Rocher ar attiecīgi katrā sērijā izsistiem 38, 50 un 46 punktiem, finālspēlē sasniedzot 41 punktu.
2017. gada Eiropas čempionātā atkal piekto reizi pēc kārtas uzvarēja Francijas komanda ar ”spīdekļiem” Dilanu Rošē un Henri Lakruā priekšgalā, kas finālā pārliecinoši ar 13 – 3 pieveica Itāliju.